Wie zijn wij?

Eva

Ik ben Eva (38 jaar), verslaafd aan hardlopen en wandelen in de natuur. Ik woon samen met mijn man, twee jongens en hond Jaap in Haarlem. 

Van oorsprong ben ik opgeleid tot communicatiedeskundige. Ik heb veel leuke werkgevers en interessante banen gehad, maar vijf dagen achter de computer zitten op kantoor? Mij niet meer gezien! Alleen ondernam ik nooit actie om daar verandering in te brengen.

Tot ik in 2016 overspannen thuis kwam te zitten. Een tweede kind, een drukke baan, veel reistijd; het werd me allemaal even te veel. Ik raakte in een neerwaartse spiraal en ging juist minder sporten en ongezonder eten. Daardoor kon ik ook de slaap moeilijker vatten. Gelukkig wist ik wat ik moest doen om hieruit te komen: sporten, gezond eten en tijd voor ontspanning inplannen. Al direct merkte ik hoe goed dat me deed en hoe langer ik mijn gezonde leefstijl volhield, hoe beter ik weer ging slapen en hoe minder stress ik ondervond.

Ik weet als geen ander wat een gezonde leefstijl je kan brengen, maar ook wat een ongezonde leefstijl met je doet. En hoe lastig het kan zijn om het roer om te gooien en (weer) gezond te gaan leven en voor jezelf te kiezen. Om anderen daarbij te ondersteunen, startte ik in 2017 met de opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid en sinds begin 2019 ben ik zelfstandig leefstijlcoach. 

Het is mijn doel om met CooL zoveel mogelijk mensen succesvol bij te begeleiden naar een gezondere leefstijl, zodat zij zich een leven lang fit en energiek voelen.

Karen

Ik ben 53, woon in Haarlem en ben sinds 2013 werkzaam als leefstijlcoach, nadat ik 15 jaar in het onderwijs heb gewerkt.

Ik voel me vitaal. Maar dat is niet vanzelf gegaan. Ik weet zelf hoe het is om gestrest door het leven te gaan en niet in balans te zijn. Ik was altijd hard aan het werk, snoepte veel en ging te laat naar bed

Nee zeggen kon ik niet en ik had altijd het gevoel dat ik tijd te kort had. Het belangrijkste was echter dat ik veel te weinig aan ontspanning toekwam. Dit heeft zelfs geleid tot een flinke burn-out, waardoor ik bijna twee jaar uit de roulatie ben geweest. Ook weet ik veel van (emotie)eten en afvallen. Als ervaringsdeskundige weet ik dat diĆ«ten niet de oplossing zijn voor de onvrede die je ervaart met je lijf en het gedoe met eten.

Dagelijks ervaar ik nu de vrijheid om mijn dag zo in te delen dat ik een goede balans heb op alle gebieden. Door verschillende opleidingen en cursussen gecombineerd met mijn eigen ervaringen kan ik mijn missie uitdragen: anderen coachen naar ook een gezonde en inspirerende leefstijl. Niet voor even, maar voor het leven.

CooL Haarlem

CooL Haarlem wordt aangeboden door leefstijlcoaches Karen van den Brink en Eva Cornet van Leefstijlcoaching Haarlem. Zij zijn lid van de beroepsvereniging BLCN en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister KABIZ.